Alle rettigheter 2020 Re kirkelige fellesråd

Jegerotte i Vivestad


For 10. år på rad var det jegerotte i lavvoen bak Sagatun i Vivestad. Jegere, friluftsmennesker og andre interesserte var tidlig oppe for en helt spesiell gudstjeneste og jegerfrokost.

For sogneprest Ragnhild Christophersen var dette hennes første jegerotte, og her er hennes beskrivelse av dagen.
-Alarmen ringer på telefonen. Jeg snur meg ganske så trøtt og sjekker klokka. Den er 05.30!! Det er tidlig det, en søndags morgen. Jeg kommer meg opp, en kjapp dusj og litt å spise før jeg kjører mot Vivestad. Ikke spesielt mye trafikk på veiene så tidlig.

Det er mørkt,
veldig mørkt. Og det regner. Masse! Jeg er på vei mot Jegerotte i lavvoen bak Sagatun. Aldri vært med på det før. Ikke er jeg helt sikker på hvor jeg skal heller. Men når jeg kommer til Vivestadlinna så er det plutselig flere billys å se. «Alle» skal samme veien. Fra parkeringsplassen så lyser faklene mot oss. De viser veien opp til lavvoen.
Det er ordentlig mørkt – og ikke minst veldig vått.

Nytrukket kaffe
Jeg blir møtt av noen veldig hyggelige mennesker, en rekker meg en kopp med deilig nytrukket kaffe. Det smaker godt (rakk jo ikke akkurat så mye kaffe hjemme før jeg dro!). I lavvoen er det fyrt opp, det er godt og varmt. Flere har vært oppe tidligere enn meg og gjort i stand. Kantor Truls kommer, litt trøtt i ansiktet han også. Et tjuetalls mennesker finner veien inn i lavvoen.

Jegerfrokost
Tom Einar ringer med «kirkeklokka», vi kan starte. Klokka er 07. «Nå er det morgen» - synger vi om enn ikke «tåkene letter» akkurat. Men det lysner og dagen møter oss. Salmer, tekster og andakt kretser rundt alt det flotte Skaperen har gitt oss og forvalte. Alt vi kan glede oss over, alt vi har. Som vi MÅ ta bedre vare på. Vi avslutter gudstjenesten med å synge «I østen stiger solen opp». Solen stiger opp, men ikke synlig for oss disse morgentimene. Men det er ikke så farlig. Ute har noen laget til nydelig jegerfrokost – egg og bacon. Og mer kaffe!

Ja, det var tidlig – men du verden for en flott morgen jeg fikk oppleve i Vivestad! Tusen takk!

Ragnhild Christophersen

Tilbake