11:00 Gudstjeneste, Røråstoppen skole

Ny sogneprest

Søndag 26. august var det innsettelsesgudstjeneste for Ragnhild Christophersen som sogneprest i Ramnes og Undrumsdal sogn.

Menighetsrådsleder i Ramnes, Synnøve Finnerud, leste innsettelsesbrevet fra biskopen og prost Harald Bryne var med i gudstjenesten og ledet forbønnen for Ragnhild. http://re.kirken.no/img/30_08_2018_Ragnhild_Christophersen/26.8.18_Gudstjeneste,_Ragnhilds_innsettelse.JPGDet var god oppslutning om gudstjenesten der Ragnhild forettet to dåp og talte over søndagens tekst. Etter gudstjenesten inviterte menighetsrådene til kirkelunsj på Elverhøy.

Ragnhild Christophersen (49) har vikariert i prestestillingen i Re siden i fjor høst.  Hun ble formelt ansatt som Ramnes og Undrumsdal sogns nye sogneprest fra 13. august. Hun har vært prest i tre år, men har jobbet i Den norske kirke siden 1992. Ragnhild har røttene sine fra Vågsbygd på Sørlandet.

Startet som kateket
Ragnhild utdannet seg som kateket og arbeidet 23 år som det før hun tok tilleggsutdanning som prest og ble ordinert i 2015. Mye av studiene som kateket ble godkjent, men det ble likevel to og et halvt års heltidsstudier på Teologisk fakultet ved universitetet i Oslo. Dette ble kombinert med nesten full stilling som kateket i Horten.

http://re.kirken.no/img/30_08_2018_Ragnhild_Christophersen/26.8.18_Ragnhild_C.JPGDet må ha vært en tøff periode?

-Ja, det var det, men stillevognen på toget til og fra Oslo var nok redningen. -Det var også spennende å være student i voksen alder, sier Ragnhild som trives veldig godt i samtaler og hjemmebesøk. Det er spennende med alle livshistoriene jeg får del i, så jeg er heldig. Ragnhild startet sin prestekarriere som prostiprest i Nord-Jarlsberg prosti med base i Horten.

Hva trives du best med som prest?
-Samtalene, møte med mennesker, feire gudstjeneste og jobbe sammen med andre for å løse oppgaver, svarer Ragnhild.
Ragnhild er glad i strikking og lesing, favorittforfatter er Vera Henriksen. Så er hun veldig glad i hytta si på Borøya i Tvedestrand, stedet der faren kommer fra, med sjøliv og alt som hører til.

Av: Per Astrup Andreassen   Publisert: 30.08.2018