11:00 Gudstjeneste, Våle Kirke
11:00 Gudstjeneste i Vivestad Kirke

Suvenirer fra Ramnes kirke

Vil du sikre deg deler av en gammel bjelke fra Ramnes kirke? Da kan du få kjøpt bearbeidede suvenirer i form av hjerter, klokke eller en liten bolle.

Tekst Synnøve Finnerud, menighetsrådsleder

Som mange vil ha sett foregår det en betydelig renovering av Ramnes kirke. I vår ble noen takbjelker byttet ut på grunn av råteskader, og i sommer legger man om taket og kalker kirken.

Men selv om det var betydelige råteskader på takbjelkene, var det likevel noen meter med friskt materiale, lys og pen ved. Ideen om å lage noen suvenirer av den friske veden ble lagt fram, og Ramnes menighetsråd kastet seg umiddelbart over ideen. En av bygdas lokale trekunstnere, Ole Hans Lunde, ble utfordret på oppgaven. Han laget forslag til ulike nytte- og pyntegjenstander som kan lages av de gamle stokkene.

Menighetsrådet valgte ut tre gjenstander som man tror kan være til både nytte og glede for alle som har sin tilknytting til kirken vår. Det er små boller, bjeller og hjerteoppheng som selges for 100 kr pr. stk. Overskuddet går til nytt piano i kirken. Behovet for et bedre piano registreres hver gang man har solister og konserter i kirken. Menighetsrådet har en del gavepenger stående, og sammen med inntekter fra suvenirsalg tror vi et nytt piano kan bli en realitet.

Suvenirene selges etter gudstjenestene i Ramnes, og ved henvendelse til leder for Ramnes menighetsråd, Synnøve Finnerud, tlf.: 99504117. E-post: tosfinne@online.no

Av: Per Astrup Andreassen   Publisert: 04.06.2018