11:00 Konfirmasjonsgudstjeneste i Ramnes Kirke
17 Juni
24 Juni

Påmelding konfirmasjon

Et variert opplegg møter de som skal stå til konfirmasjon i kirkene i Re. Det blir et år til refleksjon over temaer som har med livet, Jesus og kirke å gjøre. Se meny til venstre for påmelding.

http://re.kirken.no/img/14_06_2017_Konfirmanter_2017/Konf._dag_prosesjon_2010.pngKonfirmasjonsdatoene for 2019 er

5. mai Vivestad
25. + 26. mai Ramnes
26. mai Fon
2. juni Våle
2. juni Undrumsdal

Weekendturen
er felles for de kirkelige konfirmantene fra Ramnes, Undrumsdal, Våle, Fon og Vivestad.

Undervisningsgrupper – Hovedvekten av konfirmantundervisningen er i disse gruppene, som stort sett er på ettermiddagen (rett etter skolen) i løpet av året. Noen grupper møter på Revetal og noen på Våle menighetshus.

Hjemmegrupper – Noen ganger i løpet av konfirmantåret samles 5-7 konfirmanter hjemme hos en voksen i menigheten til en samtalegruppe med litt ulike temaer og oppgaver.

Fasteaksjonen: Konfirmantene er med på innsamlingsaksjonen til Kirkens Nødhjelp før påske.

Tjenesteoppgave: Konfirmantene velger mellom ulike aktiviteter som skjer i menighetenes regi og er med som hjelpeledere her. Dette er bare 2 ganger. Det kan f.eks være barnegrupper som Superfredag eller søndagsskole, eller sangkveld med psykisk utviklingshemmede.

Gudstjenester: I løpet av konfirmantåret skal hver konfirmant delta på 7 gudstjenester. Noen er en del av konfirmant-opplegget, slik som presentasjonsgudstjenesten på begynnelsen av konfirmant-året, Ung Messe og samtalegudstjenesten på slutten. Konfirmantene innkalles også sammen med noen andre konfirmanter til en vanlig gudstjeneste der de får noen praktiske oppgaver i gudstjenesten. De siste gudstjenestene kan de selv velge hvor og når de vil delta.

Konfirmanter som ikke er døpt: Underveis i året snakker vi sammen om hva slags gudstjeneste og om når det kan passe med dåp for den enkelte, ut ifra hvilke muligheter vi har og hvilke ønsker konfirmanten har.

Konfirmanter med spesielle behov: Alle har rett på å være konfirmanter i våre menigheter, og gjennom kontakt med foreldre og evt skole ønsker vi å legge til rette for dette ut ifra hva som kan passe for den enkelte konfirmant. Vi ønsker kontakt med foreldre/foresatte tidligst mulig for å kunne tilrettelegge.

Last ned konfirmantbrosjyren HER

Av: Per Astrup Andreassen   Publisert: 04.05.2018