Meny
Påmelding
Våle menighetshus
Kalender
25 September
11:00 Institusjonsandakt, Re helsehus
30 September
07:00 Gudstjeneste i Sagatun
02 Oktober
11:00 Institusjonsgudstjeneste, Re helsehus
07 Oktober
11:00 Gudstjeneste, Våle kirke
09 Oktober
11:00 Institusjonsandakt, Re helsehus
14 Oktober
11:00 Gudstjeneste i Fon Kirke
11:00 Familiegudstjeneste i Røråstoppen Skole
11:00 Gudstjeneste i Undrumsdal Kirke
16 Oktober
11:00 Institusjonsandakt, Re helsehus
21 Oktober
11:00 Gudstjeneste i Ramnes Kirke

Til Ettertanke

Til Ettertanke

Noen å snakke med?

Kirkens SOS

 

Alt var bra!

Barnas dom er ofte den beste. Når det gjaldt verdenspremieren på Petra og Ulven i Våle kirke torsdag 14. april var det ikke tvil.

http://re.kirken.no/img/03_04_2018_Peter_og_ulven/Petra_og_barna.JPG
Tekst og foto Per Astrup Andreassen

Underveis i forestillingen satt barn fra Brekkeåsen barnehage musestille. Det vil si når det var noe i forestillingen som engasjerte var de helt med og kom med utrop og advarsler til Petra: Pass deg, ulven!. Når orgelet med sin lange litt triste og fordreide tone signaliserte ulvens død kom det et lettelsens sukk og kommentaren: Der døde ulven.

En suksess!
Etter å ha overvært premieren og sett Madeleine Barosen Herholdts skuespillerprestasjoner og hennes fantastiske måte å leve seg inn i de forskjellige figurene på, i samspill med Bjørn Vidar Ulvedalen på orgelet, kan det ikke konkluderes med annet enn at dette er en suksess! Barnas engasjement i forestillingen og uttalelser etter var også entydig. På spørsmål om dette var bra var det et rungende ja, og på oppfølgingsspørsmålet på hva som var bra var det: «Alt var bra!».
Stykket ble framført i kirkens midtgang, mens det var satt opp benker for barna i hver sin ende av midtgangen. Dermed ble scenen nærmest foran publikums føtter. Noe som utfordret skuespilleren på en spesiell måte, og som hun taklet utmerket.

Fantastisk dukkemaker
http://re.kirken.no/img/03_04_2018_Peter_og_ulven/Petra_og_ulven.jpgAnne Helgesen, som driver Kattas figurteater, var svært begeistret da hun første gang fikk med seg Sergeij Prokofievs musikk tilrettelagt for orgel på en orgelfestival.
-Jeg fikk så lyst til å lage dette stykket med dukker, men jeg sa ingenting. Da Bjørn Vidar Ulvedalen ringte meg etterpå var det selvfølgelig ja, sier hun. Nå har hun regi og konsept for figurteater for Peter og ulven, som ble Petra og ulven fordi Madeleine Barosen Herholdt er skuespiller i stykket.
Anne Helgesen kan ikke fått fullrost Tuva Synnevåg som har laget dukkene. -Ikke siden jeg startet Kattas figurteater med franske Patric Maire har jeg hatt en bedre dukkemaker, sier hun.

Norge Rundt
Dagen før premieren, på generalprøven, var NRK tilstede for å ta opptak i forbindelse med et Norge Rundt-innslag. Så en fredag i løpet av de 3-4 neste ukene vil hele landet få en smakebit. Hva fremtiden bringer for stykket er usikkert, men allerede har vi fått respons, røper Ulvedalen. Det blir nok flere forestillinger for blant annet barnehagebarn og andre.  

I kveld, 12. april, er det åpen premiere i Våle kirke kl. 18.00. Så er det forestilling i Tønsberg Domkirke både lørdag og søndag. Billett kan kjøpes i døra eller på TicketCo til 150 kr. stk. og 500 per familie, bestill: https://kattasfigurteater.ticketco.events/no/nb/e/petra_og_ulven

Produksjon Petra og Ulven:
musiker: Bjørn Vidar Ulvedalen
figurspiller/skuespiller: Madeleine Barosen Herholdt
arrangement for orgel: Bjørn Vidar Ulvedalen
regi og konsept for figurteater: Anne Helgesen
tekst: Anne Helgesen og Madeleine Barosen Herholdt
figurmaker og scenograf: Tuva Synnevåg
rådgiver for figurmaker: Jon Mihle
ansvarlige for søm: Elisabeth Eastwood og Birgit Gjerpe
produsent: Iselin Skagen

http://re.kirken.no/img/03_04_2018_Peter_og_ulven/Ulven_og_barna.JPGhttp://re.kirken.no/img/03_04_2018_Peter_og_ulven/Flyver.png

  
Av: Per Astrup Andreassen   Publisert: 12.04.2018
 

Se tidligere utgaver »
Linker
»
»
»
»
»
Dagens bibelord
Kontaktinfo

Re Kirkekontor 
Revetalgata 10              
3174 Revetal

Tlf: 40 90 31 00
post@re.kirken.no

Åpningstider
Tirsdag kl. 10 - 11:30
Onsd. - torsd. kl. 10.00 - 14.00
Lunsjpause kl. 11:30 - 12:00
Kundepålogging

Brukernavn:

Passord:

Copyright © 2015 Re kirkelige fellesråd. Powered by KWeb fra kirkedata.no