25 September
30 September
07:00 Gudstjeneste i Sagatun

Verdenspremiere i Våle

Våle kirke får verdenspremieren 12.4 på ny versjon av musikkeventyr av den verdenskjente komponisten Sergej Prokofiev. Kantor Bjørn Vidar Ulvedalen og Kattas figurteater sørger for liv mellom benkeradene når de forskjellige figurene dukker opp.

Figurspiller/skuespiller er Madeleine Barosen Herholdt med kostymet av ulven

Peter og ulven er et kjent musikkeventyr fra 1930-årene som kantor Bjørn Vidar Ulvedalen har arrangert for kirkeorgel. Nå har han innledet et samarbeid med Kattas figurteater, og gitt forestillingen navnet Petra og ulven. Kattas figurteater har valgt midtgangen mellom benkeradene som sin hovedscene. Dukkemaker og scenograf Tuva Synnevåg har skapt tegneserieaktige figurer og masker. Eneste figurspiller/skuespiller er Madeleine Barosen Herholdt.

Nyskapende versjon
Historien er om ei jente som vokser opp hos bestefar i skogen, der har hun mange venner, fugler, katter, men så er det en skummel ulv der også! Petra er imidlertid ikke skvetten av seg, så når ulven har slukt anda, fanger hun like så ulven i halen, og blir til slutt reddet av at det kommer noen jegere som også jakter på ulven. Petra og ulven er en nyskapende versjon av Peter og ulven av Sergej Prokofiev, et kjent og elsket musikkeventyr fra 1930-årene. Musikeren Ulvedalen har imidlertid valgt bort det store orkestret og lar orgelet representere alle instrumentene. Forestillingen spilles i kirker, og forestillingen er både morsom og fryktinngytende og anbefales for barn fra 4 -12 år.

Allerede en suksess
http://re.kirken.no/img/06_10_23_Ansatte/Bjorn_Vidar_Ulvedalen,_nart,_orgelpiper.jpg-Jeg reiste rundt med denne forestillingen i fjor, da med kun en forteller og meg, sier Bjørn Vidar Ulvedalen. Det utløste et skred av barn som kom til kirken, ca. 5000 barn kom til kirken i skoletid for å høre på. På Grønland i Oslo, er det mange som ikke hadde vært i kirken før. Når de nå var invitert til en konsert med et musikkeventyr, var det helt greit å besøke kirken.
-Et mål med prosjektet mitt har vært å åpne opp kirken på en måte som gjør at de blir kjent med rommet og kirkeorgelet, sier Ulvedalen.

Inspirerende samarbeid

Bjørn Vidar sier de positive erfaringene fra i fjor gjorde at så et potensiale med å gjøre dette spennende for en enda yngre forsamling! Kattas figurteater/ Anne Helgesen, har vært helt fantastisk inspirerende å samarbeide med.  Kirkeorgelet står i særstilling i kirker i hele verden, og blir barn glad i lyden av et orgel, gjør det at de kanskje blir mer fortrolige med å oppleve orgelet i seremonier også? Det handler om å skape en positiv relasjon til kirken.

Premiere for stykket er lagt til Re og Våle Kirke torsdag 12. april klokka 12.00 og klokka 18.00. Det spilles også i Tønsberg Domkirke fredag 13. april og lørdag 14. april.

Av: Per Astrup Andreassen   Publisert: 03.04.2018