25 Juni
29 Juli
18:00 Gudstjeneste i Våle Gamle Prestegård

En dugnadsmenighet

Revetal menighet har tilbud til alle, fra de små til de store. Her er det rom for at barna skal boltre seg og de voksne ha fellesskap over en brødskive og kaffekopp.

http://re.kirken.no/img/06_11_14_Revetal_Menighet/17_Nadine_og_barna.jpgI 12 år har Den norske kirke i Re hatt gudstjenester på Røråstoppen skole på Revetal. Det startet som et ønske om gudstjenester tilrettelagt for barnefamilier, og nærhet til de sterkt voksende boligområdene på Revetal.

Bilde: Nadine Vaagen sammen med barna Josefine og Sakarias

Annerledes menighet
-Det som preger menigheten er at den er startet og drevet av grasrota, Revetal menighet er en dugnadsmenighet, sier menighetens prest Nadine Vaagen. Vi møter henne hjemme en lørdag sammen med de to barna Sakarias (5 mnd.) og Josefine (3 år). 22. april er hun igjen og se som prest på gudstjeneste etter fødselspermisjon. Nadine sier at de som deltar i menigheten i veldig stor grad er med på å forme hvordan menigheten skal være. -Fra begynnelsen av har det vært fokus på at vi ønsker å nå alle generasjoner, særlig familier, sier Nadine. Det er stor forskjell på hvordan en gudstjeneste blir til. Her blir gudstjenesten laget mer av menigheten, mens det i en tradisjonell menighet er det mer staben som forbereder og lager gudstjenesten. Dermed får menigheten et større eierforhold, sier hun, og peker på at det er menigheten som gjør i stand kirkerommet, som har barnearbeidet, leder gudstjenesten, har ansvaret for det musikalske og gjør klar til kirkelunsj etter gudstjenesten.

Tredelt gudstjeneste
Gudstjenesten i Revetal menighet involverer i stor grad deltakerne, ifølge Nadine. Først starter det med en felles del der alle er samlet og der høydepunktet er bønnevandring med nattverd. Så går barna i aldersbestemte grupper parallelt med at de voksen får deres del. Deretter er det kirkelunsj, som også er en del av gudstjenesten, understreker Nadine.
-Kirkelunsjen er med å bygge fellesskap, noe menigheten er opptatt av, det å se hverandre og å se de som kommer til kirken er viktig. Det skjer både for de som spiser kirkelunsj og for de yngre som får slå seg løs i gymsalen, sier hun.

Friere form
-Et mål med å ha gudstjenestene på Røråstoppen skole er at det skal være en menighet i nærheten der folk bor, sier Nadine. Jeg tror det er viktig for kirken å være tilstede i nærmiljøet og bidra på en positiv måte. Vår gudstjenesteform kommuniserer nok også bedre med folk som ikke går i kirken så ofte. Her får barna bevege seg mer fritt, noe som jo er enklere i en gymsal enn i et kirkerom med faste benker, sier hun.
Menighetens ønske om å være tilstede i nærmiljøet gjenspeiles blant annet i at menigheten engasjeres i Re Mila, arrangerer Godhetsdagene og gudstjeneste under Re middelalderdager.
-Vi har både et fokus utad og et fokus innad. Innad ønsker vi å ha et åndelig fokus og være et sted der folk kan vokse i den kristne tro, sier Nadine Vaagen.

Av: Per Astrup Andreassen   Publisert: 09.03.2018