22 April
11:00 Gudstjeneste, Fon kirke
11:00 Familiegudstjeneste, Røråstoppen skole
09:00 Gudstjeneste, Undrumsdal kirke

Unger i hundre og Jesus til barna

Nesten hver eneste gang det er gudstjeneste i Revetal menighet er det en ganske variert søndagsskole for barna.

Tekst og foto Rune Christoffer Holm

– I dag skal vi ikke ha andakt, sier Stina Aanderaa Neergård. Det er tidlig i november og hun leder dagens J-klubb. I Revetal menighet er det som regel slik at rett før presten holder sin preken slipper barna ut til søndagsskolen. Den er delt inn i tre trinn. Søndagsskolen for alle barn i barnehagealder, K-klubb for alle som går i 1. til 4.klasse, og J-klubb er for barna som går i 5.klasse og oppover.

Hjelper  andre barn
De tegner, leker, perler, synger, spiller fotball eller kjøre radiostyrt bil. I dag skal de store barna lage julepynt til julesalgsmessa.
– Selv om vi ikke skal ha andakt er dette en like god gudstjeneste som den som fortsetter der inne i gymsalen hos de voksne, fortsetter Stina.
De store barna, noen av dem tenåringer, lytter. En avklippet sokk fylt med ris skal pyntes og bli til en snømann. En liten potte med salt skal sammen med strimler fra julepapir og en blomsterpinne bli til et lite juletre.
– Pengene vi får inn når vi selger julepynten går til fattige barn i Moldova. Der støtter vi et dagsenter der mange barn får mat og leksehjelp hver dag. Det er en like god gudstjeneste som noen annen, sier Stina. Velkommen til søndagsskolen!

Av: Per Astrup Andreassen   Publisert: 05.12.2017