17 Desember
16:00 Familiegudstjeneste i Ramnes Kirke
25 Desember

Utfordrende økonomi

Gud går aldri tom for penger sies det, men bankkontoen til Revetal menighet har sett bedre tider.

Fra 10-års jubileet for Revetal menighetens gudstjeneste på Røråstoppen skole

Tekst Rune Christopher Holm, leder i menighgetsutvalget

På vegne av menigheten vil jeg si tusen takk for alle gavene vi får. Uten disse kunne vi ikke ha eksistert. Revetal menighet er avhengig av et stort spleiselag. Privatpersoner gir både via givertjenesten og kollekt. Menighetene og de kirkelig ansatte i Re bidrar. Folk jobber frivillig med rigging, matlaging, godhetsdager, saftstasjon på Re-mila og søndagsskole. Til sammen får Revetal menighet hjelpen vi trenger.

Givertejenesten
Det er etablert en givertjeneste der man kan opprette automatisk trekk og gi regelmessig. Dette er menighetens økonomiske stamme. Pengene går til lønn, materiell, musikk og leie av lokaler. Presten vår, Nadine Vaagen, tar seg av gudstjenestene og barneandakter, og vi får ha søndagsskole i klasserommene på Røråstoppen skole. Revetal menighet har satset på barnevennlige gudstjenester i gymsalen kombinert med søndagsskole. Og det kommer vi til å fortsette med!

I tillegg til givertjenesten ble det satt av penger til et fond da menigheten startet. Dette skulle dekke uforutsette utgifter og gi forutsigbar drift i lang tid framover. Dette bufferfondet har vi nå spist en del av. Dersom økonomien ikke endrer seg må vi nok se etter muligheter for å kutte kostnader. Det minner meg litt om han som hjalp presten med noe på gården. – Gud vil lønne deg i himmelen, sa presten. – Det hadde hjulpet med et lite bidrag før den tid, svarte mannen. Har du mulighet, bli med på givertjenesten!

Av: Per Astrup Andreassen   Publisert: 04.12.2017

Tirsdag - torsdag