Meny
Påmelding
Våle menighetshus
Kalender
21 Oktober
11:00 Gudstjeneste i Ramnes Kirke
11:00 Gudstjeneste, Våle Kirke
23 Oktober
11:00 Institusjonsandakt, Re helsehus
28 Oktober
11:00 Familiegudstjeneste i Røråstoppen Skole
11:00 Gudstjeneste i Vivestad Kirke
30 Oktober
11:00 Institusjonsandakt, Re helsehus
04 November
11:00 Gudstjeneste, Våle kirke
11:00 Gudstjeneste, Ramnes kirke
06 November
11:00 Institusjonsgudstjeneste, Re helsehus
11 November
11:00 Gudstjeneste i Fon Kirke

Til Ettertanke

Til Ettertanke

Noen å snakke med?

Kirkens SOS

 

Dåpspåmelding på nett

For deg som ønsker å døpe barnet ditt er det nå mulig å velge tid og kirke ved å gå inn på menyen «Påmelding» i venstre spalte her på vår nettside re.kirken.no. Der kan man registrere dåp. 

http://re.kirken.no/img/21_03_2017_Daap/Dap_fra_nettsiden_dnk.no.jpg
Foto: kirken.no

Du må da først registrere deg ved bruk av mobiltelefonnummer. Du vil mota en kode som gjør at du kan logge deg inn og velge påmelding til dåp. Der velger du sogn, legger inn dine opplysninger og nederst velges kirke, dato og tid for dåp. Du vil motta bekreftelse på e-post at registreringen er gjennomført. 

Verdifullt og viktig
Kirken er opptatt av at opplevelsen rundt barnets dåp skal være både meningsfull og enkel. Du velger selv når du ønsker å døpe barnet. Det vanligste er at barn døpes når de er tre-fire måneder gammel, men det er aldri for sent å bli døpt. - Vi ønsker å aktualisere dåpen som en verdifull og viktig rite som unge mennesker ser verdien av. I dag er det ingen selvfølge at man velger å døpe barna sine, sier sogneprest Jon-Geir Dittmann

Å komme i gang
Har du spørsmål om dåp, ta gjerne kontakt med kirkekontoret. Å døpe barnet er å gå inn i en god og lang tradisjon. Vi som arbeider i kirken setter stor pris på dette møtet med barnet og med dere som foreldre. Vi vil gjerne bidra til at dåpsdagen blir både god og minnerik, og vi ønsker å holde kontakten med barnet etter hvert som det vokser til. Når dåpsdagen nærmer seg blir foreldre kontaktet for å avtale en dåpssamtale. Her blir du informert om hva som skjer på selve dåpsdagen, hva dåp er og hvilke verdier kirken anbefaler at du følger i hverdagen som kommer. I en dåpssamtale får du også mulighet til å stille spørsmål om alt du lurer på, enten det er praktiske spørsmål eller andre spørsmål om kirke, tro og dåp. 

Dåpsdagen
Presten leser først høyt fra Bibelen om hvorfor vi døper barna våre. Trosbekjennelsen leses høyt i fellesskap, og forsamlingen synger en dåpssalme. Dåpsfamilien kommer så sammen opp til døpefonten, og en person i følget tar dåpsluen av barnet. Presten spør hva barnets navn er, og “tegner” et kors over det. Deretter øser presten tre håndfuller med vann over barnets hode, og sier: “Jeg døper deg til Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn.” Presten avslutter med å oppfordre familie og faddere til å be for barnet og å lære barnet å be selv. Mange ønsker å samle familie og venner for å feire dåpen, men dette er opp til den enkelte familie. Her finnes det ingen regler, man trenger ikke å gjøre så mye ut av det. 

Del av et fellesskap
Når et barn blir båret til dåp, blir vi minnet om at ingen kan bære seg selv. Gjennom dåpen blir vi en del av et fellesskap som strekker seg over hele verden – og gjennom alle tider. Det er en markering der barnet har alle sine viktigste støttespillere rundt seg, og der Gud lover å følge barnet alle dager. Jesus døpte ikke, men utfordret mennesker han møtte til å være sammen med ham og følge ham. Etterfølgerne til Jesus fikk i oppdrag å gi dåpen videre til mennesker over hele verden og å undervise om Guds gode vilje med menneskenes liv. 

Kilde: www.re.kirken.no, www.kirken.no

  
Av: Per Astrup Andreassen   Publisert: 03.11.2017
 

Se tidligere utgaver »
Linker
»
»
»
»
»
Dagens bibelord
Kontaktinfo

Re Kirkekontor 
Revetalgata 10              
3174 Revetal

Tlf: 40 90 31 00
post@re.kirken.no

Åpningstider
Tirsdag kl. 10 - 11:30
Onsd. - torsd. kl. 10.00 - 14.00
Lunsjpause kl. 11:30 - 12:00
Kundepålogging

Brukernavn:

Passord:

Copyright © 2015 Re kirkelige fellesråd. Powered by KWeb fra kirkedata.no