Meny
Påmelding
Våle menighetshus
Kalender
21 Oktober
11:00 Gudstjeneste i Ramnes Kirke
11:00 Gudstjeneste, Våle Kirke
23 Oktober
11:00 Institusjonsandakt, Re helsehus
28 Oktober
11:00 Familiegudstjeneste i Røråstoppen Skole
11:00 Gudstjeneste i Vivestad Kirke
30 Oktober
11:00 Institusjonsandakt, Re helsehus
04 November
11:00 Gudstjeneste, Våle kirke
11:00 Gudstjeneste, Ramnes kirke
06 November
11:00 Institusjonsgudstjeneste, Re helsehus
11 November
11:00 Gudstjeneste i Fon Kirke

Til Ettertanke

Til Ettertanke

Noen å snakke med?

Kirkens SOS

 

Trives i samtaler

Hun har vært prest i to år, men har jobbet i Den norske kirke siden 1992. Nå er Ragnhild Christophersen i god gang som vikarprest i Re.

http://re.kirken.no/img/06_12_07_Personer/3_Ragnhild_Christophersen.jpg
Ragnhild Christophersen (48) har overtatt arbeidet etter tidligere sogneprest, Sølvi Lewin. Etter en liten overlappingsperiode har hun nå gått inn som vikarprest med ansvar for Ramnes og Undrumsdal. Ragnhild har røttene sine fra Vågsbygd på Sørlandet. 

Startet som kateket
Det ble to år som kateket i Skien før hun flyttet til Horten og fortsatte der de neste 21 årene, med konfirmantarbeid som hovedfokus. Så ble hun ordinert som prest i 2015.
-Jeg trives med å jobbe i kirken, sier hun, men hadde lyst på andre utfordringer. Da ble ikke veien så lang til prestestudier og cand. theol. Mye av studiene som kateket ble godkjent, men det ble likevel 2,5 års heltidsstudier på TF på universitetet i Oslo. Dette ble kombinert med nesten full stilling som kateket i Horten.
Det må ha vært en tøff periode?
-Ja, det var det, men stillevognen på toget til og fra Oslo var nok redningen. -Det var også spennende å være student i voksen alder, sier Ragnhild som trives veldig godt i samtaler og hjemmebesøk. Det er spennende med alle livshistoriene jeg får del i, så jeg er heldig. Ragnhild startet sin prestekarriere som prostiprest i Nord-Jarlsberg prosti med base i Horten. Hun har derfor hatt tjeneste i 22 av de 23 kirkene i prostiet før hun startet i Re, den eneste som mangler er Fon kirke. –Jeg håper jeg snart får komme dit, legger hun til.

Tatt godt imot
Hva trives du best med som prest?
-Samtalene, møte med mennesker, feire gudstjeneste og jobbe sammen med andre for å løse oppgaver, svarer Ragnhild.
-Jeg har blitt tatt godt i mot i Re, staben er hyggelig og det ble fin overlapping med Sølvi Lewin, sier hun. Det er jo litt forskjell på innlandskommunen Re og Horten. Jeg ser blant annet at det er flere småveier her, men foreløpig har jeg ikke kjørt meg vill, takket være GPS, legger hun til med et smil.
Ragnhild Christophersen skal foreløpig være i vikariat som prest her i Re fram til sommeren, da skal hun følge konfirmantkullet fram til konfirmasjon.
Ragnhild er glad i strikking og lesing, favorittforfatter er Vera Henriksen. Så er hun veldig glad i hytta si på Borøya i Tvedestrand, stedet der faren kommer fra, med sjøliv og alt som hører til.

  
Av: Per Astrup Andreassen   Publisert: 16.10.2017
 

Se tidligere utgaver »
Linker
»
»
»
»
»
Dagens bibelord
Kontaktinfo

Re Kirkekontor 
Revetalgata 10              
3174 Revetal

Tlf: 40 90 31 00
post@re.kirken.no

Åpningstider
Tirsdag kl. 10 - 11:30
Onsd. - torsd. kl. 10.00 - 14.00
Lunsjpause kl. 11:30 - 12:00
Kundepålogging

Brukernavn:

Passord:

Copyright © 2015 Re kirkelige fellesråd. Powered by KWeb fra kirkedata.no